Nieuw in ons assortiment: Spaghettimatten

Spaghettimat helder rood op rol

Mogelijk vraagt u zich af wat Spaghettimatten zijn? Spaghettimatten zijn een categorie deurmatten gemaakt van PVC, in slierten geweven. De PVC slierten zijn geweven op een manier die doet denken aan het Italiaanse gerecht Spaghetti en vandaar ook de naam Spaghettimatten… De laatste jaren is de populariteit van deze matten sterk toegenomen en de redenen zullen we hieronder toelichten.

Deurmat voor entree of uitsparingDe structuur van de matten doet denken aan Spaghetti, geweven slierten, met veel tussenruimte. De ruimte of lucht tussen de slierten zorgt voor uitstekende demping-en waterafvoer eigenschappen, vocht kan vrij tussen de slierten spoelen en de slierten kunnen vrij in elkaar gedrukt worden. Deze ruimte zorgt aan het oppervlak voor een schrapende werking, dit maakt deze deurmat erg geschikt als inloopmat of buitenmat.

Door de goede schrapende werking van het loopvlak zal de mat veel vuil verzamelen. Het vuil zal, als de mat niet met water afgespoeld wordt, in de mat blijven hangen. Door de ruime kieren is het echter erg eenvoudig een Spaghettimat te reinigen. Door de mat met water af te spoelen kan vuil eenvoudig uit de mat en van het oppervlak gespoeld worden, zo wordt uw entreemat weer als nieuw.

Zoals u ziet heeft dit type deurmat veel voordelen ten opzichte van andere matten. Het is dan ook niet vreemd dat deze mat zo in populariteit is toegenomen. Heeft u ook een winkel en wilt u een buitenmat die voordelig, sterk en eenvoudig te reinigen is? Neem een kijkje bij Blueflower!