Retourneren

Je hebt het recht om binnen 14 dagen, zonder opgave van redenen, een artikel retour te sturen (herroepingsrecht). Binnen deze termijn mag je het artikel bekijken, beoordelen zoals je ook in een winkel doet, tenzij anders vermeld.

De herroepingstermijn verstrijkt 14 dagen na de dag:

  • waarop het artikel in je bezit is: 
  • bij meerdere artikelen in een bestelling, die afzonderlijk worden geleverd: waarop je het laatste artikel hebt ontvangen:
  • bij een artikel dat uit verschillende onderdelen bestaat: waarop je het laatste onderdeel hebt ontvangen.

Je maakt gebruik van het herroepingsrecht door:

  • het afgeven van de retourartikelen bij een PostNL Servicepunt of DPD ParcelShop. 
  • Na het aanmelden van je retourzending, heb je nog 14 dagen gelegenheid om het artikel daadwerkelijk te retourneren

Je kunt het artikel alleen terug sturen als:

  • het artikel compleet is
  • in de - voor zover redelijkerwijs mogelijk - originele staat en fabrieksverpakking.
  • Voor de eventuele waardevermindering die ontstaat omdat je het artikel op een op andere wijze hebt gebruikt dan je in een winkel zou doen, mogen wij jou aansprakelijk stellen.

Sommige artikelen kun je niet retourneren, omdat de producten overeenkomstig jouw specificaties zijn aangepast. Daaronder verstaan we o.a artikelen die speciaal naar wens gemaakt zijn. En ook artikelen die om redenen van gezondheidsbescherming of hygiene niet kunnen worden teruggezonden. 

Als je artikelen retourneert, voeg dan de factuur bij de retourzending. 

Teruggekomen zendingen

Zendingen, die niet door PostNL afgeleverd kunnen worden, worden in de regel weer aan ons magazijn teruggezonden. Zendingen met foutief adres (geadresseerde onbekend, foute straatnaam, huisnummer, busnummer, postcode of plaatsnaam), kunnen in de regel niet afgeleverd worden en komen terug. Na het bevestigen van uw bestelling op de website is het aanpassen van de adresgegevens in de regel niet meer mogelijk. Als de zending opnieuw moet worden verstuurd, zullen we opnieuw de bijdrage voor verzendkosten moeten aanrekenen.

Voor zendingen die worden geweigerd bij aflevering, of die na het versturen worden geannuleerd, wordt de normale bijdrage voor retourkosten aangerekend.