Hotelwagens en schoonmaakkarren voor ultieme efficiëntie

Hotelwagen met lachende schoonmaakster

Hotelwagen met twee afsluitbare deuren en waszakkenWie op een snelle en correcte wijze wil schoonmaken & reinigen, borden en bestek wil serveren en ophalen of gereedschap en andere benodigdheden wil vervoeren, kan dit tegenwoordig het beste doen met een hotelwagen of schoonmaakkar.

Goed nieuws: bij Blueflower liggen deze producten sinds kort in het assortiment.

Maar welke kar past nu het beste bij jou? Hieronder wordt uitgezet welke karren Blueflower aanbiedt. Ook vertellen we op welke factoren je moet letten bij het kopen van een serveerwagen of reinigings-trolley.

Dit zijn de trolleys die Blueflower aanbiedt:

Hotelwagens. In totaal verkopen we vier karren die super geschikt zijn voor hotels. Deze karren zijn voorzien van waszakken. Hierin is vieze was, zoals gebruikte handdoeken, in op te bergen. In de kar liggen verstelbare componenten, waarin juist de schone handdoeken en de schoonmaak spulletjes in op te bergen zijn. Het karretje rijdt op wielen, wat zorgt voor een efficiënte werking en een hoge flexibiliteit. Naast flexibiliteit staat de kwaliteit ook hoog in het vaandel, omdat de wagens van het materiaal aluminium zijn. Daarom zijn deze hotel karren ook populair bij restaurants, scholen, ziekenhuizen, vakantie- en recreatieparken.

Huishoudwagen met twee nylon waszakkenHuishoudwagen. Blueflower verkoopt één huishoudwagen in het assortiment. Deze wagen is bedoeld voor de complete huishouding. Zo is deze kar voorzien van twee nylon waszakken. Deze zakken zitten tussen de handvaten en zijn uitneem- en wasbaar. Bovenop de kar is ruimte voor schoonmaakmiddelen. Achter de afsluitbare deuren van de kar, is ook ruimte voor andere benodigdheden. Zo kun je deze in één handomdraai vinden. Dit maakt deze kar naast individueel gebruik, ook geschikt voor professionele schoonmaakbedrijven.

Schoonmaakkar. Een kleinere schoonmaakkar is ook beschikbaar. Een kar met een handvat en wat kleinere afmetingen. Ideaal voor productiehallen van bedrijven, waar deze kar niet in de weg staat. Deze kar heeft namelijk veel opbergvakken en opbergvakjes. Zo neem je snel en eenvoudig veel reinigings spulletjes en/of gereedschap mee. Voor optimale hygiëne zijn de laden bedekt met een gordijntje van nylon. Aan de bovenzijde zit een deksel, die omhoog en omlaag beweegt via een scharnier.

Wasgoedwagen. Voor het ophalen van vuile was bestaat er de wasgoedwagen. Dit is simpelweg een wasmand op wielen. Het heeft een roestvrij stalen frame, zodat het geschikt is voor vochtige was. Denk aan het ophalen van handdoeken bij het zwembad van een hotel. De waszak is hiervoor geschikt, omdat deze van het materiaal nylon gemaakt is. Een nylon waszak is uitwasbaar.

Waar let je op bij het kopen van een hotelwagen of schoonmaakkar?

1 - Design & ontwerp

Elke trolley heeft verschillende modulen en systemen. De ene trolley heeft afsluitbare deuren voor privacy en gezondheidsvoorschriften. In ziekenhuizen is het belangrijk om medicijnen en injectienaalden goed af te sluiten van de patiënten. De andere trolley heeft juist open laden om zo snel mogelijk bij de dweil of emmer te kunnen. Dit zorgt voor een versneld proces van de schoonmaak. De wielen van de hotelwagens verschillen ook. Sommige karren hebben een grotere diameter wielen, die ook buiten over asfaltwegen gemakkelijk voort te duwen zijn. Handig voor in een vakantiepark. Andere karren wat kleinere, zodat ze niet in de weg staan en lekker compact blijven. In de wandelgangen is het niet zo handig wanneer er een grote schoonmaakkar geparkeerd staat.

2 - Materiaal

Naast de bouw van de trolleys, is het belangrijk dat je let op het materiaal van de kar. De huishoudwagen van plastic is een binnen kar, geschikt voor het complete reinigingsproces. De aluminium hotelwagens zijn steviger, maar ook zwaarder. De laadcapaciteit van de aluminium wagens ligt ook hoger. De schoonmaakkar is ook van aluminium. Dit is een erg hoge kwaliteit metaal, voor een levenslange duur. De wasgoedwagen is van roestvrij staal, zodat vochtige was en vochtige omgevingen niet voor roest kunnen zorgen.

3 - Gebruik

Maar het gebruik van de hotelwagens en reinigingskarren is bijna het belangrijkste. Waar wil je de kar gebruiken? En waarvoor? Voor hotels en kantoren verschillen de doelen van de schoonmaaktrolleys natuurlijk. Hotels hebben veel vuile was, zoals bedlakens, kussenslopen en handdoeken. Op kantoren is het van belang dat de bureaus, maar ook de keuken et cetera, schoongemaakt worden. Zo worden verschillende benodigdheden vervoert met de transportwagentjes. Hiervoor moet dus de schoonmaaktrolley gekozen worden met de juiste inhoud, en met of zonder waszak. In ziekenhuizen, bejaardentehuizen en verzorgingstehuizen moet er gelet worden op hygiënevoorschriften. Afsluitbare deuren zijn hier een pluspunt. Hetzelfde geldt voor winkelcentra, productiehallen, musea, stadions; kies de kar die aan jouw wensen voldoet. Heb je een grote schoonmaaktrolley nodig, of juist een compacte reinigingskar? Moet er veel laadgewicht opgeladen worden, zoals hamers en divers gereedschap? Hotelwagen met een waszak en gevuld met schoonmaakspulletjesOf juist lichte schoonmaakspulletjes en wasgoed? Let hiervoor dus goed op de specificaties van de hotelwagen en denk na waarvoor jij deze wilt gebruiken.

Hotelwagen of schoonmaakkar bestellen?

Met onze hoge kwaliteit hotelwagens en trolleys bespaar je dus enorm veel tijd. Je optimaliseert je reinigingsproces. Al je gereedschap en schoonmaakspulletjes liggen binnen handbereik op de reinigings-trolley. En wanneer je deze schoonmaakwagens bestelt, houd je ook je schoonmaakteam blij ;).

Ben je er nog niet helemaal uit, of heb je nog vragen over de hotelwagens of schoonmaakkarren? Dan kan je ons altijd bellen via de klantenservice of een mail sturen naar ons mailadres. Dan helpen wij je graag met het vinden van de juiste trolley.