Een afzetpaaltje kiezen

Afzetpaaltje rvs met trekband 11kg

Veel mensen vragen zich af wat nu het verschil is tussen een afzetpaaltje van €40,90 en een afzetpaaltje van €64,95. We kunnen je al vertellen dat het verschil meer is dan alleen de prijs. Blijf zeker lezen want in dit blog vertellen we je waarom de mensen die vaker bij ons bestellen altijd voor de duurdere afzetpalen kiezen.hoge kwaliteit afzetpaal

In ons assortiment kun je dus kiezen voor de goedkopere variant en de duurdere variant. De goedkopere variant ziet er bijna exact hetzelfde uit als de duurdere variant. Dit is het moment, waarop veel mensen hun keuze al vestigen op de goedkopere variant: de afzetpalen zien er nu eenmaal hetzelfde uit.
Maar de mensen die veel bij ons bestellen maken deze keuze voor de goedkopere variant niet en kiezen vaak voor de duurdere variant, maar waarom?


Om eerlijk te zijn, zijn de afzetpaaltjes in veel opzichten hetzelfde, maar in een aantal belangrijke punten zijn ze verschillend. De trekbanden aan beide palen zijn van exact dezelfde kwaliteit. Als we naar het paaltje zelf kijken is deze veel dunner en lichter bij de goedkopere variant. 
Maar een van de grootste verschillen is de voet en hoe deze verbinding maakt met de afzetpaal. Een stalen bout gaat langs de onderkant van de voet in de paal en dit zorgt voor een verbinding die sterk genoeg is om de paal jarenlang, dagelijks te gebruiken.
Het verschil met de goedkopere paal is dat het materiaal van de voet minder sterk is en dus ook een minder sterke verbinding vormt met de paal.

Een voorbeeld hierbij is dat veel palen niet zo vaak worden schoon gemaakt, omdat ze zo zwaar en dus moeilijk op te pakken zijn. Als de palen zorgvuldig worden behandeld zullen ze jaren meegaan, maar dit gebeurd met de meeste palen dus niet. Ze worden niet voorzichtig neergezet en dit legt de nadruk op de verbinding tussen de voet en de paal. Als de paal hard word neergezet zal dit er uiteindelijk voor zorgen dat de bout zal breken of dat de paal scheef zal gaan staan. De duurdere variant zal dit langer volhouden, maar het na een langere tijd ook begeven. Ga dus ten alle tijde goed met uw paaltjes om.

Vooral als je de afzetpaaltjes gebruikt in bijvoorbeeld een fastfood keten zal er veel aan de paaltjes worden getrokken, geduwd en op de paaltjes geleund. In deze situatie kunnen we je zeker de duurdere variant aanraden in het verband met de stevigere voet verbinding met het paaltje.afzetpaal met lint

Als je het paaltje gebruikt om een gang af te zetten wordt er natuurlijk geen contact gevormd met mensen. Maar dan moet je als nog in gedachten houden dat de duurdere variant van een hogere legering is en in ieder geval voor buitengebruik langer mee zal gaan.

 

We kunnen concluderen dat de goedkopere afzetpaal goed te gebruiken is in veel situaties en dat is natuurlijk ook de reden dat we deze verkopen. Deze goedkopere afzetpaal raden we vooral aan wanneer deze niet te vaak verplaats wordt en niet dag en nacht buiten staat. Ook is de duurdere variant beter te gebruiken voor wachtrijen in verband met het duwen en leunen op de palen.

Als u palen jarenlang intensief wilt gebruiken is de duurdere variant met de hogere legering dus zeker de beste optie. De levensduur van de duurdere variant ligt in veel gevallen hoger, waardoor je ook langer profijt zal hebben van je paaltje.